Przykładowy wzór CV kucharza. Wraz z postępem gastronomicznym wymagania dotyczące kucharzy znacznie wzrosły. W ostatnich latach osoby pracujące w gastronomii zaczęto porównywać z artystami, nie rzadko zdarza się również, że to nie lokal ale kucharz tam pracujący działa jak magnes przyciągający klientów. Bez wątpienia kucharz musi być pasjonatem, który cały czas dąży do ideału. I właśnie tę pasję należy jak najmocniej wyeksponować zarówno w CV jak i w liście motywacyjnym. Trzeba jednak pamiętać o tym, że w CV kucharza powinno skupić się na przedstawieniu wartości jakie możesz wnieść do przedsiębiorstwa. Zaprezentowany poniżej wzór należy traktować dość ogólnie.

Dla kucharza dostępny jest Wzór CV Wzór Listu motywacyjnego

Curriculum Vitae

Dane osobowe

Imię i nazwisko

Jan Nowak

Data urodzenia

11.08.1992

Adres

ul. Zielona 377/56 Warszawa

Telefon

504 XXX XXX

E-mail

jan.nowak@qtmail.win

Wykształcenie

06.2010 - 06.2014

VMI Wyższa Szkoła Kulinarna w Warszawie

09.2007 - 06.2010

LXXII Liceum Ogólnokształcące im. gen. Jakuba Jasińskiego w Warszawie

Doświadczenie zawodowe

11.2016 - obecnie

Hotel Złote Dęby – kucharz. Zakres obowiązków:

  • Przygotowywanie przystawek, dan głównych oraz deserów.
  • Wzbogacanie menu.
  • Zwierzchnictwo nad pomocą kuchenną.
01.2015 - 01.2016

Restauracja The Olive – kucharz. Zakres obowiązków:

  • Przygotowywanie przystawek, dań głównych oraz deserów.
  • Raportowanie towaru.
  • Sprawowanie opieki nad młodszym kucharzem.
08.2014 - 08.2015

Restauracja Dom Polski - młodszy kucharz. Zakres obowiązków:

  • Przyjmowanie dostaw.
  • Pomoc przy przygotowywaniu dań.
  • Przygotowywanie przystawek.

Kursy i szkolenia

  • Kurs gotowania kuchni hiszpańskiej.
  • Kurs cukiernictwa.

Dodatkowe umiejętności

  • Język angielski na poziomie C1
  • Język niemiecki na poziomie B1+
  • Prawo jazdy kategorii B

Zainteresowania

  • Kuchnia hiszpańska
  • Kuchnia molekularna.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w aplikacji dla potrzeb procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie Danych Osobowych, tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami.

Oceń artykuł:
Średnia: 5.00 / 5 (7 głosów)

Cechy i kompetencje wymagane na stanowisku kucharza:

  • Doświadczenie w zawodzie.
  • Wysoka kultura osobista.
  • Znajomość wartości energetyczny i odżywczych poszczególnych potraw.
  • Podzielność uwagi oraz umiejętność działania pod presją są to cechy niezbędne do wykonywania tego zawodu, które powodują wzrost efektywności pracownika.
  • Wytrzymałość fizyczna.
  • Wyczucie estetyki, większość osób najpierw „je oczami”, właśnie dlatego ważne jest aby danie dobrze się prezentowało.

Zakres obowiązków kucharza:

  • Przygotowywanie potraw.
  • Nadzorowanie świeżości używanych składników.
  • Estetyczne prezentowanie potraw.
  • Udzielanie gościom informacji na temat składników użytych do przyrządzenia dania.
  • Dbanie o czystość i porządek pracy.

Dodaj komentarz:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola oznaczone * są wymagane.

TOP