Gotowy wzór CV kucharza - przykład do pobrania
Przykładowy wzór CV kucharza. Wraz z postępem gastronomicznym wymagania dotyczące kucharzy znacznie wzrosły. W ostatnich latach osoby pracujące w gastronomii zaczęto porównywać z artystami, nie rzadko zdarza się również, że to nie lokal ale kucharz tam pracujący działa jak magnes przyciągający klientów. Bez wątpienia kucharz musi być pasjonatem, który cały czas dąży do ideału. I właśnie tę pasję należy jak najmocniej wyeksponować zarówno w CV jak i w liście motywacyjnym. Trzeba jednak pamiętać o tym, że w CV kucharza powinno skupić się na przedstawieniu wartości jakie możesz wnieść do przedsiębiorstwa. Zaprezentowany poniżej wzór należy traktować dość ogólnie.
Wzór CV
Wzór listu motywacyjnegoCurriculum Vitae
Dane osobowe
Wykształcenie
VMI Wyższa Szkoła Kulinarna w Warszawie
LXXII Liceum Ogólnokształcące im. gen. Jakuba Jasińskiego w Warszawie
Doświadczenie zawodowe
Hotel Złote Dęby – kucharz. Zakres obowiązków:
- Przygotowywanie przystawek, dan głównych oraz deserów.
- Wzbogacanie menu.
- Zwierzchnictwo nad pomocą kuchenną.
Restauracja The Olive – kucharz. Zakres obowiązków:
- Przygotowywanie przystawek, dań głównych oraz deserów.
- Raportowanie towaru.
- Sprawowanie opieki nad młodszym kucharzem.
Restauracja Dom Polski - młodszy kucharz. Zakres obowiązków:
- Przyjmowanie dostaw.
- Pomoc przy przygotowywaniu dań.
- Przygotowywanie przystawek.
Kursy i szkolenia
- Kurs gotowania kuchni hiszpańskiej.
- Kurs cukiernictwa.
Dodatkowe umiejętności
- Język angielski na poziomie C1
- Język niemiecki na poziomie B1+
- Prawo jazdy kategorii B
Zainteresowania
- Kuchnia hiszpańska
- Kuchnia molekularna.
Cechy i kompetencje wymagane na stanowisku kucharza:
- Doświadczenie w zawodzie.
- Wysoka kultura osobista.
- Znajomość wartości energetyczny i odżywczych poszczególnych potraw.
- Podzielność uwagi oraz umiejętność działania pod presją są to cechy niezbędne do wykonywania tego zawodu, które powodują wzrost efektywności pracownika.
- Wytrzymałość fizyczna.
- Wyczucie estetyki, większość osób najpierw „je oczami”, właśnie dlatego ważne jest aby danie dobrze się prezentowało.
Zakres obowiązków kucharza:
- Przygotowywanie potraw.
- Nadzorowanie świeżości używanych składników.
- Estetyczne prezentowanie potraw.
- Udzielanie gościom informacji na temat składników użytych do przyrządzenia dania.
- Dbanie o czystość i porządek pracy.